Nyheter

 • Nya utbildningar live online - Intern revision för BRC Food och FSSC 22000

  Har ni behov av att utbilda interna revisorer? ​Vi breddar nu vårt utbud för utbildningar live online med utbildningar i intern revision för BRC Food och ISO/FSSC 22000.
  Läs mer

 • Nya handboken Förstå och tillämpa ISO 22000 är här!

  Äntligen! Bergström & Hellqvist publicerar nu sin nya version av handboken Förstå och tillämpa ISO 22000. Handboken innehåller våra kommentarer med tolkning och förslag på tillämpning av samtliga kapitel, en praktisk snabbguide samt beskrivning av ledningsprinciper. Perfekt för dig som snabbt vill lära dig tolka och förstå ISO 22000:2018 Ledningssystem för livsmedelssäkerhet.
  Läs mer

 • Ny onlineutbildning - Lär känna FSSC 22000, version 5

  ​Nu finns onlineutbildningen Lär känna FSSC 22000, version 5. Den ger dig en kärnfull inblick i de krav som finns i certifieringsprogrammet FSSC 22000 version 5.
  Läs mer

 • Nu är ISO/TS 22002-5 Transport and storage här!

  ​Nu är den efterlängtade ISO-standarden för transport och lagring i livsmedelskedjan publicerad. I ISO/TS 22002-5 Prerequisite programmes on food safety - Transport and storage definieras kraven på grundförutsättningar för livsmedelssäkerhet för de viktiga länkarna i livsmedelskedjan som transporter och lagring utgör.
  Läs mer

 • Ny handbok för BRC Food, utgåva 8

  ​Bergström & Hellqvist kan äntligen publicerar en handbok på svenska om BRC Food utgåva 8, ​Förstå och tillämpa BRC Food. Den är för dem som snabbt vill lära sig tolka och förstå standarden. Handboken är på svenska. ​ ​Handboken är uppskattad av olika funktioner inom livsmedelsindustrin, t.ex. kvalitetschefer och interna revisorer.
  Läs mer

 • Vi söker en ​utbildare och konsult i livsmedelssäkerhet

  Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att vara utbildare och konsult inom hygien och livsmedelssäkerhet för måltidsverksamheter. I rollen som konsult ingår även att sälja in tjänster och utbildningar. Du kommer att utbilda inom livsmedelshygien, matallergi och allergikost, livsmedelssäkerhet och HACCP. Du kommer även att bistå kunderna med att utveckla HACCP-baserade egenkontrollprogram.
  Läs mer

 • Nya FSSC 22000 version 5 är publicerad

  Den 3 juni 2019 publicerade FSSC 22000 version 5 av sitt certifieringsprogram. Från och med 1 januari 2020 är det obligatoriskt att alla certifieringsrevisioner mot FSSC 22000 ska ske mot version 5.
  Läs mer

 • Nu finns ISO 22000:2018 på svenska

  Nu är äntligen den svenska versionen av ISO 22000:2018 Ledningssystem för livsmedelssäkerhet publicerad i en svensk översättning. Detta efter ett gott och gediget samarbete arbete i en liten arbetsgrupp inom SIS/TK435 Livsmedel och foder. Standarden är en central del av certifieringsprogrammet FSSC 22000, vilket tillämpas i en allt högre utsträckning i livsmedelsbranschen.
  Läs mer

 • Vinnare i tävlingen på Kostdagarna

  Bergström & Hellqvist var utställare på Kostdagarna den 28-29 mars 2019. Årets tävling handlade om våra onlineutbildningar och matsäkerhet. De flesta av de 33 tävlande besvarade tävlingsfrågorna rätt och vinnarna fick därför utses med hjälp av utslagsfrågan om antalet ärter och bönor i en burk. Antalet var klurigt att gissa vilket visades i den stora spridningen av svar om antalet ärtor och bönor.
  Läs mer

 • Träffa oss på Kostdagarna, 28-29 mars

  Bergström & Hellqvist finns som utställare på Kostdagarna den 28-29 mars i Göteborg. Ni som vill driva arbetet för säker mat framåt, kom förbi oss så diskuterar vi olika valmöjligheter.
  Läs mer