Nyheter

 • Handbok Förstå och tillämpa BRC Food version 9 är här!

  Handboken Förstå och tillämpa BRC Food är för dig som snabbt vill lära dig tolka och förstå BRCGS Global Standard Food Safety (version 9). Handboken innehåller Bergström & Hellqvists kommentarer med tolkning och förslag på tillämpning av samtliga kravelement i en livsmedelsindustri samt en praktisk snabbguide. Våra handböcker i Förstå och tillämpa-serien har genom åren varit uppskattade bland kval
  Läs mer

 • Ny onlineutbildning - Lär känna FSSC 22000, version 6

  Nu finns onlineutbildningen Lär känna FSSC 22000 - ver 6. Den ger dig en kärnfull inblick i de krav som finns i certifieringsprogrammet FSSC 22000 version 6.
  Läs mer

 • Nyheternas dag med fokus FSSC 22000 version 6

  På Nyheternas dag kommer vi fokusera på de nya kraven i FSSC 22000 version 6 och ge vår syn på hur de kan tillämpas på ett effektivt sätt. Välkommen att delta live online den 16 juni och 8 september. Erbjudande, gå 3 deltagare betala för 2.
  Läs mer

 • IFS Food version 8 är publicerad!

  I april 2023 publicerades IFS Food version 8. Det finns förändringar i olika delar av certifieringsprogrammet och här ger vi en övergripande beskrivning av de som är värda att belysa.
  Läs mer

 • Nya FSSC 22000 version 6 är publicerad!

  Den 31 mars 2023 publicerade stiftelsen FSSC en uppdaterad version av sitt certifieringsprogam för livsmedelssäkerhet, FSSC 22000. Från och med 1 april 2024 kommer certifieringsrevisoner endast utföras mot version 6. Betydande förändringar har gjorts i tilläggskraven som rör krav på bl.a. allergenhantering, kvalitetsstyrning, övervakning av processmiljö, kultur, utrustning samt matsvinn.
  Läs mer

 • Vill du jobba som konsult på Team Bergström & Hellqvist AB?


  Läs mer

 • Vinnare i vår tävling på Chark-SM 2022

  Bergström & Hellqvist var utställare på Chark-SM i Göteborg den 27 oktober 2022. Deltagarna fick möjlighet att tävla i vår monter genom att svara på frågor och kasta korv.
  Läs mer

 • Nya BRC Global Standard Food Safety version 9 publicerad

  I dag den 1 augusti publicerade BRCGS den nya versionen av BRC Global Standard for Food Safety. Det är version 9 av standarden som först introducerades 1998. Några centrala nyheter i version 9 är relaterade till kultur för livsmedelssäkerhet och kvalitet, revisioner samt utrustning och hygienisk design.
  Läs mer

 • Onlineutbildningen Lär känna HACCP - Ny version ute nu!

  Idag publicerar Bergström & Hellqvist en helt ny version av sin uppskattade onlineutbildning Lär känna HACCP uppdaterad i enlighet med Codex Alimentarius General Principles of Food Hygiene CXC 1-1969 rev 2020.
  Läs mer

 • Nyheternas dag med fokus nya BRC Food version 9

  Det är en ständig utveckling av standarderna för livsmedelsbranschen. BRC-standarden har i nära nog 20 år tillämpats av svenska livsmedelsföretag som ett verktyg för att säkra produktkvaliteten och livsmedelssäkerheten. I augusti 2022 publiceras en ny version av BRC Food, version 9. På nyheternas dag kommer vi fokusera på de nya kraven i standarden och ge vår syn på hur de kan tillämpas.
  Läs mer