Nyheter

 • Vill du jobba som konsult på Team Bergström & Hellqvist AB?


  Läs mer

 • Vinnare i vår tävling på Chark-SM 2022

  Bergström & Hellqvist var utställare på Chark-SM i Göteborg den 27 oktober 2022. Deltagarna fick möjlighet att tävla i vår monter genom att svara på frågor och kasta korv.
  Läs mer

 • Nya BRC Global Standard Food Safety version 9 publicerad

  I dag den 1 augusti publicerade BRCGS den nya versionen av BRC Global Standard for Food Safety. Det är version 9 av standarden som först introducerades 1998. Några centrala nyheter i version 9 är relaterade till kultur för livsmedelssäkerhet och kvalitet, revisioner samt utrustning och hygienisk design.
  Läs mer

 • Onlineutbildningen Lär känna HACCP - Ny version ute nu!

  Idag publicerar Bergström & Hellqvist en helt ny version av sin uppskattade onlineutbildning Lär känna HACCP uppdaterad i enlighet med Codex Alimentarius General Principles of Food Hygiene CXC 1-1969 rev 2020.
  Läs mer

 • Nyheternas dag med fokus nya BRC Food version 9

  Det är en ständig utveckling av standarderna för livsmedelsbranschen. BRC-standarden har i nära nog 20 år tillämpats av svenska livsmedelsföretag som ett verktyg för att säkra produktkvaliteten och livsmedelssäkerheten. I augusti 2022 publiceras en ny version av BRC Food, version 9. På nyheternas dag kommer vi fokusera på de nya kraven i standarden och ge vår syn på hur de kan tillämpas.
  Läs mer

 • Ny version av ISO 28000

  I mitten på mars 2022 publicerade ISO en ny version av standarden för säkerhetsledningssystem ISO 28000 Security and resilience – Security management systems – Requirements. Den ersätter den tidigare standarden ISO 28000:2007 Specifications for security management systems for the supply chain.
  Läs mer

 • Vinnare i vår tävling på Kostdagarna 2022

  På Kostdagarna, den 31 mars-1 april 2022, var Bergström & Hellqvist utställare där vi ordnade en tävling med frågor och bollkastning. De flesta av de tävlande besvarade tävlingsfrågorna rätt och vinnarna fick därför utses med utslagsgrenen bollkastning. Det var väldigt få poäng som skiljde vinnarna åt så vi har valt att utöka från 3 till 5 vinnare.
  Läs mer

 • Utkast på BRC Food utgåva 9

  BRCGS har publicerat ett utkast på BRCGS Food utgåva 9. Den som vill kan ta chansen att påverka kommande utgåva av BRC Food. En slutlig version av utgåva 9 ska publiceras i augusti 2022.
  Läs mer

 • Ny version av IP Livsmedel

  Den 1 januari 2021 ersatte standarden IP Livsmedel 2021:1 den tidigare versionen IP Livsmedel 2018:1. IP Livsmedel är en svensk grundcertifiering för livsmedelssäkerhet, spårbarhet och redlighet som utvecklas och förvaltas av Sigill Kvalitetssystem AB. För att bli leverantör åt många företag inom exempelvis dagligvaruhandeln krävs denna minst denna certifiering eller motsvarande.
  Läs mer

 • Codex Alimentarius - Nya allmänna principer för livsmedelshygien och HACCP

  ​I slutet av 2020 publicerade Codex Alimientarius ett uppdaterat dokument för nya allmänna principer för livsmedelshygien inklusive HACCP. Det utgör grunden för lagstiftning och standarder inom livsmedelshygien och livsmedelssäkerhet över hela världen.
  Läs mer