Press

 • Hur viktigt är livsmedelssäkerhet?

  ​EFSA har just publicerat en undersökning om EU-medborgares inställning till livsmedelssäkerhet. 41 % av EU-medborgarna anser sig ha ett personligt intresse av livsmedelssäkerhet, men skillnaderna är stora mellan länder. I Cypern och Finland säger sig 65% respektive 64 % vara personligt intresserade av livsmedelssäkerhet. Italien ligger i botten med endast 17 % intresserade.
  Läs mer

 • Nya FSSC 22000 version 5 är publicerad

  Den 3 juni 2019 publicerade FSSC 22000 version 5 av sitt certifieringsprogram. Från och med 1 januari 2020 är det obligatoriskt att alla certifieringsrevisioner mot FSSC 22000 ska ske mot version 5.
  Läs mer

 • Nu finns ISO 22000:2018 på svenska

  Nu är äntligen den svenska versionen av ISO 22000:2018 Ledningssystem för livsmedelssäkerhet publicerad i en svensk översättning. Detta efter ett gott och gediget samarbete arbete i en liten arbetsgrupp inom SIS/TK435 Livsmedel och foder. Standarden är en central del av certifieringsprogrammet FSSC 22000, vilket tillämpas i en allt högre utsträckning i livsmedelsbranschen.
  Läs mer

 • Höstens öppna utbildningar för livsmedelsindustrin

  ​Välkommen till våra öppna utbildningar hösten 2019! Utbildningar på olika orter inom intern revision, HACCP, BRC Food, FSSC 22000, VACCP/TACCP, leverantörsrevision och märkning av livsmedel. Direkt efter sommaren kör vi även Nyheternas dag för FSSC 22000 för dig som missat det tidigare. Allt anpassat för dig som arbetar i livsmedelsindustrin. Ta med dina kollegor. Erbjudande, gå 3 betala för 2.
  Läs mer

 • Vinnare i tävlingen på Kostdagarna

  Bergström & Hellqvist var utställare på Kostdagarna den 28-29 mars 2019. Årets tävling handlade om våra onlineutbildningar och matsäkerhet. De flesta av de 33 tävlande besvarade tävlingsfrågorna rätt och vinnarna fick därför utses med hjälp av utslagsfrågan om antalet ärter och bönor i en burk. Antalet var klurigt att gissa vilket visades i den stora spridningen av svar om antalet ärtor och bönor.
  Läs mer

 • ​Är offentlig måltidsverksamhet redo för en kris?

  Säkerhetsläget i världen har försämrats och risken för störningar i Sverige ökar. Vad händer med offentliga måltidsverksamheter vid större och långvariga elavbrott, terrorattentat, längre it-haverier, om vattnet misstänks vara förorenat eller om transportbilarna inte kommer fram på vägen? Hur väl förberedda är måltidsverksamheterna för att hantera en riktig kris?
  Läs mer

 • Träffa oss på Kostdagarna, 28-29 mars

  Bergström & Hellqvist finns som utställare på Kostdagarna den 28-29 mars i Göteborg. Ni som vill driva arbetet för säker mat framåt, kom förbi oss så diskuterar vi olika valmöjligheter.
  Läs mer

 • ​Många vuxna amerikaner är matallergiska...

  ...men ännu fler tror att de är det. Det nya året inleddes med publicering av en stor amerikansk allergistudie. I studien deltog mer än 40 000 vuxna medborgare i USA. Ungefär 19% av deltagarna i studien uppgav att de hade en matallergi medan endast 10,8% av deltagarna bedömdes vara matallergiska. Av de som bedömdes ha en matallergi hade 48% utvecklat minst en av sina matallergier i vuxen ålder.
  Läs mer

 • God Jul önskar Team Bergström & Hellqvist AB

  God Jul önskar Team Bergström & Hellqvist AB!
  Läs mer

 • Food Safety UppDate i Uppsala 9 maj 2019

  Livsmedelskedjan är i ständig förändring. Nya utbrott, nya risker och ny forskning. Konsumenter, samhälle, varumärken och företag drabbas och nya möjligheter skapas. Food Safety Uppdate riktar ljuset mot forskning och utveckling inom livsmedelssäkerhet. Vilka utmaningar och lösningar finns, idag och i framtiden? Vi bjuder in till en temadag för dig som driver arbetet för säkra livsmedel framåt.
  Läs mer