Press

 • Vinnare i vår tävling på Chark-SM 2022

  Bergström & Hellqvist var utställare på Chark-SM i Göteborg den 27 oktober 2022. Deltagarna fick möjlighet att tävla i vår monter genom att svara på frågor och kasta korv.
  Läs mer

 • Vårens utbildningar för livsmedelsindustrin

  Välkommen till Bergström & Hellqvists utbildningar under våren 2023! Utbilda dig i HACCP, intern revision, BRC Food, FSSC 22000, ISO 28000, IFS Food, kultur och ledarskap för livsmedelssäkerhet, märkning m.m. Erbjudande, gå 3 deltagare på en utbildning och betala för 2.
  Läs mer

 • Nya BRC Global Standard Food Safety version 9 publicerad

  I dag den 1 augusti publicerade BRCGS den nya versionen av BRC Global Standard for Food Safety. Det är version 9 av standarden som först introducerades 1998. Några centrala nyheter i version 9 är relaterade till kultur för livsmedelssäkerhet och kvalitet, revisioner samt utrustning och hygienisk design.
  Läs mer

 • Onlineutbildningen Lär känna HACCP - Ny version ute nu!

  Idag publicerar Bergström & Hellqvist en helt ny version av sin uppskattade onlineutbildning Lär känna HACCP uppdaterad i enlighet med Codex Alimentarius General Principles of Food Hygiene CXC 1-1969 rev 2020.
  Läs mer

 • World Food Safety Day, 7 juni 2022

  WHO markerar betydelsen av säkra livsmedel genom att bestämma att den att den 7 juni är World Food Safety Day, världsdagen för livsmedelssäkerhet. Enligt rapport från WHO blir 600 miljoner människor sjuka och 420 000 dör varje år på grund av förorenad mat och förorenat vatten.
  Läs mer

 • Nyheternas dag med fokus nya BRC Food version 9

  Det är en ständig utveckling av standarderna för livsmedelsbranschen. BRC-standarden har i nära nog 20 år tillämpats av svenska livsmedelsföretag som ett verktyg för att säkra produktkvaliteten och livsmedelssäkerheten. I augusti 2022 publiceras en ny version av BRC Food, version 9. På nyheternas dag kommer vi fokusera på de nya kraven i standarden och ge vår syn på hur de kan tillämpas.
  Läs mer

 • Ny version av ISO 28000

  I mitten på mars 2022 publicerade ISO en ny version av standarden för säkerhetsledningssystem ISO 28000 Security and resilience – Security management systems – Requirements. Den ersätter den tidigare standarden ISO 28000:2007 Specifications for security management systems for the supply chain.
  Läs mer

 • Höstens utbildningar för livsmedelsindustrin

  Välkommen till Bergström & Hellqvists utbildningar under hösten 2022! Utbilda dig i HACCP, intern revision, BRC Food, FSSC 22000, ISO 28000, IFS Food, livsmedelssäkerhetskultur och märkning. Erbjudande, gå 3 deltagare på en utbildning betala för 2.
  Läs mer

 • Vinnare i vår tävling på Kostdagarna 2022

  På Kostdagarna, den 31 mars-1 april 2022, var Bergström & Hellqvist utställare där vi ordnade en tävling med frågor och bollkastning. De flesta av de tävlande besvarade tävlingsfrågorna rätt och vinnarna fick därför utses med utslagsgrenen bollkastning. Det var väldigt få poäng som skiljde vinnarna åt så vi har valt att utöka från 3 till 5 vinnare.
  Läs mer

 • Utkast på BRC Food utgåva 9

  BRCGS har publicerat ett utkast på BRCGS Food utgåva 9. Den som vill kan ta chansen att påverka kommande utgåva av BRC Food. En slutlig version av utgåva 9 ska publiceras i augusti 2022.
  Läs mer