Matallergi och överkänslighet

Välkommen till onlineutbildningen Matallergi och överkänslighet!

Utbildningen ger dig de viktigaste kunskaperna inom matallergi i storhushåll och restaurang. Den tar upp allmän fakta om matallergier och överkänslighet, vad som gäller för märkning samt vanliga matallergier och vilka symptom de kan medföra. Utbildningen belyser betydelsen av din roll och ditt agerande och hur ni bör arbeta för att garantera säker mat till denna riskgrupp.

Astma & Allergiförbundet bedömer att denna onlineutbildning motsvarar basutbildningarna Säker mat i förskola och skola och Hurra, en allergisk gäst! samt att restauranger med märkningen Frivilligt egenkontrollprogram för restauranger kan använda någon av dessa utbildningar för sin personal.

Om du fullföljer kursens alla delar får du ett intyg.

"Alla deltagarna från vår verksamhet är jättenöjda och har växt som personer. Utbildningen har varit mycket uppskattad och lätt att genomföra."

Maria Andersson Kostchef - Nybro kommun
Köp med kort

Köp med faktura

Pris

780 kr exkl. moms per deltagare

Medlemmar i Convenience Stores Sweden betalar endast 400 kr ex moms. För att få rabattkoden - Logga in på din medlemssida


Målgrupp

Utbildningen vänder sig främst till dig som arbetar med livsmedel i storhushåll och restaurang.

Syfte
Syftet med utbildningen är att ge dig grundläggande kunskaper om matallergi och överkänslighet, så att du ska kunna hantera mat till livsmedelsöverkänsliga på ett säkert sätt.

Kursens innehåll
- Fakta om matallergi och annan överkänslighet
- Allergener
- Märkning och ingrediensförteckning
- Reaktioner och symptom
- Olika allergier och överkänslighet
- Arbetssätt för allergikost
- Kunskapstest
- Avslutning och tips till fördjupning

Utbildningen innehåller quizzar och ett avslutande kunskapstest.

Du använder en vanlig webbläsare på datorn, läsplattan eller mobilen. Utbildningsplattformen vi använder heter Coursio. När du gjort din beställning kommer du att få e-post med en länk samt inloggningsuppgifter till onlineutbildningen.

Ungefärlig tid för genomförande av utbildningen är 3-4 timmar.

Du har tillgång till kursen i 3 månader. En licens per deltagare. OBS! Du måste logga in med en egen e-postadress.