Grunder i matsäkerhet

Välkommen till Bergström & Hellqvists onlineutbildning Grunder i matsäkerhet!

Utbildningen ger dig som är delaktig i enklare hantering av mat de mest grundläggande kunskaperna i matsäkerhet, så att du ska förstå farorna och veta hur du ska arbeta. Ingen ska bli sjuk eller skadad på grund av att du hanterat maten fel.

Utbildningen betonar att oavsett vilken uppgift du har i hanteringskedjan av mat, så har du ett personligt ansvar för matsäkerheten.

Om du fullföljer kursens alla delar med godkänt resultat på frågor och kunskapstest får du ett intyg.

"Onlineutbildningen är strukturerad och informativ. Den har bra uppgifter och svarsalternativ, även om de som är nya inom området ibland tyckte det var klurigt. Det ger oss en trygghetskänsla att vi nu erbjuder all personal som jobbar med hantering av livsmedel en grundutbildning i matsäkerhet. Det är enkelt för personalen att komma igång med utbildningen"

Jimmy Sundbom, Enhetschef Kost- och Lokalvård - Dals-Eds kommun

Köp med kort

Köp med faktura

Pris

380 kr exkl. moms per deltagare


Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som hanterar mat, men som kanske inte har det som din huvudsakliga sysselsättning. Till exempel kör du mat, lagar enklare mat till få ätande, värmer och serverar mat, äter med dina gäster, brer smörgåsar och gör i ordning mellanmål eller är du stöd och hjälp för andra med mathanteringen.

Syfte
Att ge grundläggande kunskaper i matsäkerhet så att du, oavsett vilken hanteringen du är delaktig i, förstår de faror som finns och hur du ska arbeta för att maten ska bli säker.

Kursens innehåll
Utbildningen innehåller huvudsakligen följande områden:
- Vad är säker mat? 
- Vilka är farorna när du hanterar mat?
- Hur du ska tänka och arbeta för att maten ska bli säker?
- Personal- och handhygien
- Checklistor för matsäkerhet
- Tips till fördjupning
- Avslutande kunskapstest

Du använder en vanlig webläsare på datorn, läsplattan eller mobilen. Utbildningsplattformen vi använder heter Coursio. När du gjort din beställning kommer du att få e-post med en länk samt inloggningsuppgifter till onlineutbildningen.

Ungefärlig tid för genomförande av utbildningen är ca 1 timme.

Du har tillgång till kursen i 3 månader. En licens per deltagare. OBS! Du måste logga in med en egen e-postadress.